ΚΕΡΚΥΡΑ

         
 

   

Το νησί ονομάσθηκε Κέρκυρα, από την αρχαία παράδοση, που ο Ποσειδώνας άρπαξε την νύμφη Κέρκυρα, την εγκατέστησε στο νησί και γέννησε τον Φαίακα. Αργότερα ονομάστηκε "Κορυφώ" από την δίκoρφη ακρόπολη της πρωτεύουσας του νησιού και κατ' επέκταση το νησί ονομάστηκε από τους Λατίνους Corfu, Corfou.

   

Η Κέρκυρα για τα φυσικά της κάλη, προσελκύει από αρχαιοτάτων χρόνων να το επισκεφθούν, φυσιογνωμίες παγκόσμιας ακτινοβολίας, όπως ο Μέγας Αλέξανδρος, ο Νέρων, ο Κικέρων, ο Βεσπασιανός και πολλοί άλλοι. Εδώ, βρίσκει καταφύγιο η μελαγχολική αυτοκράτειρα Σίσσυ, για να κτίσει το "Αχίλλειο. Φυσιογνωμίες των γραμμάτων και της τέχνης όπως ο Oscar Wilde, ο Gerald Durrell, ο Alfred Sisley και ο Edwrd Lear, θα αποθανατίσουν την ομορφιά της. Δεν είναι παράξενο που το όνομα της είναι συνώνυμο της ομορφιάς και ο πόθος της απόλαυσης των διακοπών, πολλών ανθρώπων από όλο τον κόσμο.

 

 Εδώ θα τα γευτούμε όλα. Κοσμοπολίτικη ζωή, νυχτερινή ζωή, θέατρο, μουσική, τέχνη, μουσεία. Εδώ θα απομονωθούμε και θα ηρεμήσουμε, θα χαθούμε στα περίφημα και πολύβοα από τους τουρίστες "καντούνια" (δρομάκια) των πόλεων και των χωριών, θα απολαύσουμε την καταπράσινη φύση, γιατί το νησί είναι κατάφυτο, θα ξαπλώσουμε στις απέραντες αμμουδιές και θα απολαύσουμε το μπάνιο. Να μην ξεχάσουμε να γευτούμε την τοπική κουζίνα. Το "μπουρδέτο", η "παστιτσάδα" και το "σοφρίτο" είναι από τις σπεσιαλιτέ του νησιού.

 
 

 

περισσότερα...

 
 

Επιστροφή

 
 

 

 

 

Η Εταιρεία μας    Τα Σκάφη μας    Νησιά & Λιμάνια    Πως θα Έρθετε   Ναυτικές Πληροφορίες Επικοινωνία

                Copyright 2005 Spyridon Mikroulis